HURMANIN SAĞLIK AÇISINDAN FAYDALARI
Hurmanın yararları arasında kabızlığı rahatlama, bağırsak bozuklukları, kalp sorunları, anemi, cinsel işlev bozukluğu, ishal, mide kanseri bulunmaktadır. Hurma çok çeşitli vitaminler, mineraller ve lif açısından zengindir. Bu lezzetli meyve sağlık için yararlı olan bir yağ, kalsiyum, sülfür, demir, potasyum, fosfor, manganez, bakır ve magnezyum ihtiva eder. Uzmanlara göre her gün tüketmek sağlıklı beslenme için gerekli.
Hurma, kitlesel kas gelişimi için en iyi meyvelerden biridi. Hurma genellikle daha lezzetli olması için süt, yoğurtla karıştırılarak tüketiliyor. Bu karışımlar yaralanma ve hastalıkların toparlama dönemlerinde yetişkinler ve çocuklar için çok faydalıdır.
Modern tıp araştırmalarına göre hurmanın mide kanserinin önlenmesine yararlı olduğu kabul edilmektedir. Birçok Müslüman kültürelde yemekten önce hurma yenir. Oruç hurma ile açılır. Hem mide için yararlıdır hem de tok tutma özelliği bulunmaktadır.
Hurma, sindirim işlemini düzenleyen en iyi tatlı ve çok yönlü yiyeceklerden biridir. Hurma tüketen bir kişinin yarım saat içinde enerji seviyeleri artar. Amerikan Kanser Topluluğu hurmanın günlük beslenme içinde 20-35 gram alınmasını önermektedir. Ayrıca günde bir hurma alarak göz sağlığınızı koruyabileceğiniz belirtilmektedir. Hurmanın genellikle gece körlüğü problemine karşı oldukça etkili olduğu bilinmektedir.
Hurmanın Besin Değeri
Hurma, çeşitli vitamin ve mineral için iyi bir kaynaktır. Enerji içinde bulunan şeker ve lif vermektedir. Kalsiyum, demir, fosfor, sodyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi temel mineralleri de içinde bulundurur. Aynı zamanda tiamin, riboflavin, niasin, folat, A vitamini ve K vitaminini içerir.
Hurmanın Sağlık Faydaları
Kabızlık: Hurma kabızlık sorunu çeken kişiler için en iyi ilaçlardan biridir. Hurmanın istenen laksatif etkisini elde etmek için bir gece boyunca suda bekletin. Ardından suda bulunan hurmaları yiyin. Hurmanın içinde bulunan lifler bağırsak hareketlerinin rahatlamasına neden olur.
Kemik Sağlığı: Hurmada bulunan mineraller, kemik sağlığının korunmasını ve güçlendirilmesine yardımcı olur. Hurma yiyerek kemiklerinize destek olabilirsiniz.
Bağırsak Hastalıkları: Hurmanın sürekli alımı patolojik organizmaların büyümesini inhibe etmeye yardımcı olur ve bu nedenle bağırsak için uygun bakterilerin büyümesini sağlar.
Anemi: Hurma içinde bulunan demir, özellikle anemi gibi kansızlık çeken kişiler üzerinde etkilidir. Yüksek düzeyde demir, yorgunluk ve tembellik duygularını azalırken, enerji ve güc verir.
Alerjiler: Hurmanın en ilginç özelliklerinden biride organik kükürt varlığıdır. Bu gıdalarda yaygın olarak bulunan bir özellik değildir. Kükürt, alerjik reaksiyonları azaltır. Özellikle mevsimsel alerjileri.
Sağlıklı Kalp: Hurma, kalbinizi sağlıklı tutmak oldukça faydalıdır. Geceden ıslatılan hurmayı sabah tüketin. Özellikle zayıf kalpleri bulunan kişilere çok faydalıdır.
Cinsel Güçsüzlük: Çalışmalar hurmanın cinsel gücü artırmak için bile yararlı olduğunu göstermiştir. , Gece boyunca taze keçi sütü içinde bir avuç hurmayı bekletin. Sonra kakule tozu ve bal karışımı ile aynı sütte onlara eziyet. Bu karışım, cinsel dayanma gücü ve çeşitli cinsel rahatsızlıkların neden olduğu kısırlığı azaltmak için çok yararlı bir tonik olur.
Gece Körlüğü: Hurmanın faydaları kapsamlıdır ve yaygın olarak kulak, burun, boğazı etkileyen rahatsızlarda kullanılır. Hurma yapraklarını hamur haline getirin ve yutun. Bu gece körlüğünü azaltmaktadır. Alternatif tıp olarak kullanılmaktadır.
Muazzam besin değerleri taşımasına rağmen Hurma, yüzeyinin yapışkan olması sebebiyle kir ve tozları üzerine çekmektedir. Bunun için satın alırken dikkat etmeniz gerekir. Yalnızca işlenen ve düzgün paketlenmiş hurmaları alın ve tüketin. Ayrıca, yemeden önce iyice yıkayın.
Kaynaklar: American Cancer Society