KARANTİNA DÖNEMİNDE BESLENMEYE DİKKAT

0 görüntüleme
Coronavirüs’e karşı en önemli savaşçımız bağışıklık sistemimiz, bağışıklık sistemimizi korumak için ise
Coronavirüs’e karşı en önemli savaşçımız bağışıklık sistemimiz, bağışıklık sistemimizi korumak için ise "sağlıklı beslenme" şart. Peki ne gibi önlemler alacağız?

-Zerdeçal ve zencefili günlük olarak tüketmeye özen gösterin. Birçok çalışma bu dönemde zerdeçalı suçlu göstermekte fakat 1 tatlı kaşığı kadar miktarı geçmezseniz zerdeçalı günlük olarak rahatlıkla tüketebilirisiniz.

-Kefir güçlü bir bağışıklık sistemi için şart. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyi bir probiyotik destek almak önemli.  Kefir tüketmenin yanında özellikle lactobasillus ve bifidobacterium içeren probiyotik takviyeleri de kullanabilirsiniz.

-Su içmeyi unutmayın.

Bağışıklık akla gelince unutmamamız gereken en önemli şey de su tüketimi oluyor. Kg başına 30-35 mL su içmek gerekiyor. Evde kaldığımız bu dönemde içtiğiniz su miktarını ölçmek için yanınızda sürahi veya  büyük bir bardak bulundurabilirsiniz.

-Düzenli ve kaliteli uyku önemli, uykusuz kalmayın.

Uzmanların önerisi 6-8 saat uyku uyumamız ve bu noktada da en önemlisi gece uykusu oluyor.

-Koyu yeşil yapraklı sebzelere, soğan ve sarımsağa mutlaka yer verin.

Koyu yeşil yapraklı sebzeler iyi bir c vitamin kaynağı iken, soğan sarımsak çok iyi bir antiinflamatuar. Günlük tüketiminizde mutlaka yer vermeye çalışın.

-C vit içeriği yüksek meyve ve sebzeleri gün içinde tüketin.

C vitamininin bağışıklığı güçlendirmede ve üst solunum yolu enfeksiyonlarını önlemede ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Özellikle kuşburnu, kırmızı biber, limon, portakal, brokokli, ıspanak gibi besinler C vitamininden zengindir.

-Çiğ etler için ayrı, pişmiş gıdalar için ayrı doğrama tahtaları ve bıçakları kullanın.

Bu duruma dikkat etmezsek çapraz bulaşma ile bakteriler geçiş yapabilmekte. Bu yüzden çiğ ve pişmiş gıdalar için ayrı kesme tahtası kullanmayı ihmal etmeyin.

-Açık havada orta yoğunlukta fiziksel aktivite yapın.

Dünya Sağlık Örgütü önerisi ile haftada 150 dk orta düzeyde bir fiziksel aktivite yapmak gerekiyor. Haftada 3 gün 50 dk olarak yapacağınız fiziksel aktivite sizi formda tutmasının yanında bağışıklığınızı güçlendirecektir.

-Ve sadece bu gibi durumlarda değil her zaman için hijyene çok dikkat edin.

Uzm.Dyt.Olcay Barış
BEDEN KİTLE ENDEKSİ
cm
kg
ETKİNLİKLER
Senpilickadinlarkulubu olarak bir ay önce başlattığımız ve sitemize üye olan ilk " 100 kişiye 100 adet Piknik Örtüsü" kampanyasının talihlileri belli oldu...
ÜYELİK