GÜNDE 8 BARDAK SU İÇMELİ MİYİZ?

1572 görüntüleme
"Günde 8 bardak su içelim", "daha fazla su içmelisiniz" gibi konuşmaları gün içinde çok defa duyuyorsunuzdur. Günde 8 bardak içmeniz gerçekten gerekli mi? İnsanların su hakkında yaptıkları 6 iddia ve bunlara ilişkin bazı bilgiler.
  1. Günde 8 bardak su içmeniz gerekir:
Bu tam olarak doğru değildir. Yeterince sulu kalmanız gereken su miktarı, yaşam tarzındaki farklılıklara bağlı olarak değişir: Yaşadığınız yer - Daha sıcak ve / veya daha nemli bir iklimde yaşıyorsanız, düzgün sulu kalabilmek için daha fazla su içmeniz gerekecek. Ne kadar egzersiz yapıyorsunuz- Ne kadar çok egzersiz yaparsanız, vücudunuz daha fazla su kaybettiği için daha fazla içmeniz gerekir. Vücut tipi - Büyük bir kişinin içmesi gereken miktara karşı daha küçük olan bir kişinin miktarı aynı değildir. İlaçlar / spesifik sağlık koşulları- Bazı ilaçlar sizi kurutacak, bu nedenle durumunuza göre ekstra içecek almak önemlidir. Ayrıca, kusarsanız, ishaliniz ya da ateşiniz varsa vücudunuz sıvı kaybediyor, bu yüzden hastanız zaten. Vücudunuzun çok miktarda suya ihtiyacı vardır. Özetleyecek olursak, uzmanlara göre ortalama bir erişkin erkeğin her gün yaklaşık 13 bardak, ortalama yetişkin bir kadının her gün yaklaşık 9 bardak sıvıya ihtiyacı var. Ne kadar içeceğinizi belirlemek için tek şey idrarınızın rengine bakmak. Limonata benzeyen daha açık renkli ise muhtemelen iyi sulu olduğunuz anlamına gelir; buna karşın, koyu renkli, elma suyuna daha yakın olan sıvı daha fazla sıvı içmeniz gerektiği anlamına gelir.
  1. Su veya "su diyetleri" kilo vermenizi sağlar:
Bu çok tartışmalı bir konu. Bunun doğru olup olmadığını ispatlayacak bir çalışma bulunmuyor. Bununla birlikte, bir çalışma, orta yaşlı ve yaşlı insanlarda kilo vermede yardımcı olduğu gözlenmiştir. Daha fazla su içilerek yağ yakımı mümkün değildir. Ancak su iştah bastırıcıdır.
  1. Su, vücudumuzdaki toksinleri atar:
Bazı doktorlar buna karşı gelse de, genel fikir birliği, toksinlerin hayati organların dışına atılmasına yardımcı olur ve tüm hücrelerinize besin maddeleri taşır. Bu, böbreklerinizin süper böbrekler haline geleceğini ve karaciğerinizin mükemmel çalışacağı anlamına gelmez.
  1. Çok fazla su ölümcül olabilir:
Ölmek için çok fazla su içebilir misin? Evet, yetişkinlerde çok nadir görülür. Ölümcül "su zehirlenmesi" vakalarının büyük çoğunluğu dayanıklılık sporlarındaki atletlerde veya bir yarışma için çok miktarda su tüketen insanlarda görülür. Kazara çok fazla su içmek kolay değildir.
  1. Sadece düz su sizi doğru bir şekilde sulu yapabilir:
Hayır! Süt, meyve suyu ve çay gibi şeylerin çoğunlukla sudan oluşur. Bununla birlikte, sıvı alımının tamamı yerine konmamalıdırlar. Günlük sıvılarınızın yaklaşık% 20'sini ağırlıklı olarak % 90'ı su olan meyveler karpuz gibi veya domates gibi sebzelerden de elde edebilirsiniz. Her zaman bol miktarda su tüketmeye çalışın (daha ucuz ve kalorisizdir) ancak her gün 13 bardak su içmiyorsanız panik yapmayın. Sıvıların bir kısmını sudan başka şeylerden alıyor olsanız bile idrardaki renk düzgünse, muhtemelen iyisinizdir.
  1. Susadığınız zaman, zaten çok geç:
Aslında susadığınızda vücudunuzdaki toplam su miktarının % 1-2'sini kaybedersiniz, yani bir anlamda zaten kurumuşsunuz demektir. Susuzluk mekanizması vücudunuzun olmazsa olmasıdır. En kısa sürede suya ihtiyaç duyduğunuzun acil durum sinyali olarak düşünün ve o noktaya gelmesine izin vermeyin. Yeterli derecede sulu olduğunuzdan emin olmanız sağlığınızı sayısız yollarla artırabilir ve bir bardağı kaparak su doldurmak basittir. Sonuç Her gün uygun miktarda içecek alın, kilo vermenin tek aracı olarak kullanmayın ve vücudunuzun sorunsuz çalışmasına yardımcı olun. Baş ağrısı ve kas gerginliğini daha az yaşayacaksınız. Daha fazla enerjiniz olacak, daha kolay uyanacak ve genel olarak kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Su içmeyi sevmiyorsanız, buzlu, limon su size hoş gelebilir.
BEDEN KİTLE ENDEKSİ
cm
kg
ETKİNLİKLER
Senpilickadinlarkulubu olarak bir ay önce başlattığımız ve sitemize üye olan ilk " 100 kişiye 100 adet Piknik Örtüsü" kampanyasının talihlileri belli oldu...
ÜYELİK